امسال تعداد تیمهای لیگ برتری که بحث استفاده از نیروهای جوان را مطرح میکنند، افزایش یافته و به نظر میرسد که لیگ برتر بیشتر شبیه لیگ دسته یک حرفهای شده است.
به
گزارش ۳ ثانیه؛ «جوانگرایی» به پر تکرارترین کلمه در مصاحبههای مربیان این فصل لیگ برتر بسکتبال تبدیل شده است و در حالی که ترکیب چند تیم هنوز مشخص نیست، رقابتی برای عنوان «ترین» هم دیده میشود.
محمدرضا اسلامی سرمربی مهگل البرز در مصاحبه با ایرنا گفت: «شاید جوانترین تیم این لیگ باشیم چراکه با میانگین سنی ۲۲ سال وارد لیگ میشویم و ۱۰ بازیکن ما برای اولین بار این لیگ را تجربه میکنند.»
حسن نگهداری سرمربی آینده سازان هم به توان تیم خود اشاره کرد و گفت: «شرایط موجود اجازه نمیدهد از حضور ستارههای بسکتبال بهرهمند شویم اما یکی از اهداف ما این است که از قدرت جوانی استفاده کرده و با بهرهمندی از استعداد بازیکنان جوان، لیگ را آغاز کنیم.»
خضیر شاوردی سرمربی پترونوین ماهشهر از حضور تیمش با ترکیب جوان و بومی در لیگ برتر صحبت کرد و به نظر میرسد که چند تیم دیگر هم با همین شرایط وارد لیگ برتر میشوند.
تشخیص اینکه کدام باشگاهها به صورت هدفمند جوانگرایی میکنند و کدام تیمها صرفا در لیگ برتر شرکت کردهاند، چندان سخت نیست.
«یکی تیم جوان را توضیح دهد»
فرید اصلانی بازیکن با تجربهٔ لیگ برتر در استوریهای خود به این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «یکی میشه تعریف تیم جوون رو به من توضیح بده؟ چون واقعا نمیدونم، تیم جوون با بودجه کم رو من این مدت زیاد شنیدم، میخواستم بپرسم چجوری این تیم بسته میشه؟ یعنی یکی ممکنه بازیکن باتجربه باشه اما شرایط اون تیم رو بپذیره جوون حساب میشه آیا؟ یعنی تیم جوون با کمترین امکانات باید کار کنه؟ یا منظورتون اینه جوون لیاقت این رو نداره که با امکانات خوب یه فصل رو طی کنه؟»
یکی دیگر از بازیکنان هم در پیامی به برخی مربیان اشاره کرد که با بازیکنان برای قرارداد ۱۰۰ یا ۱۵۰ میلیون تومانی صحبت میکنند و خودشان از یک میلیارد و نیم پایینتر نمیآیند. بعد هم بازیکنان خارجی جذب میکنند.
آیا همه تیمها در حد لیگ برتر هستند؟
سازمان لیگ بسکتبال تا یک ماه قبل هم در مقابل ورود تیمی مثل پدافند به لیگ برتر مقاومت میکرد و استانداردی برای مسابقات در نظر داشت؛ اما با کم شدن تعداد تیمهای لیگ برتری همه استانداردها را فراموش کرده و حتی تا ۲۰ دقیقه قبل از شروع قرعه کشی هم تیمها را پذیرفت تا تعداد ۱۲ تیم لیگ برتر ثابت بماند.
در واقع کیفیت لیگ با توجه به فشارهای بیرونی فدای کمیت شد و حالا حداقل نیمی از تیمهای لیگ برتر عناوین جذابی مثل اعتماد به نیروهای بومی و جوانگرایی را مطرح میکنند؛ در حالی که عنوان «لیگ برتر» هم نشان میدهد که این لیگ باید بالاترین سطح مسابقات بسکتبال کشور باشد.
تقصیر سازمان لیگ نیست؟
بحث امیرحسین واحدپور دبیر سازمان لیگ با نمایندگان کاله در جلسهٔ لیگ برتر این بود که رفتار باشگاهها باعث بینظمی شده و تقصیر سازمان لیگ نیست که باشگاهی ده دقیقه قبل از شروع جلسه حرف از کناره گیری میزند.
در واقعیت هم تصمیمات باشگاهها یا شرایط اقتصادی کل کشور در کنترل سازمان لیگ و فدراسیون بسکتبال نیست؛ اما سوال از فدراسیون بسکتبال این است که در چند سال گذشته چه اقداماتی برای جذابیت بیشتر لیگ برتر و جذب اسپانسرها کرده است؟