پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: فصل جدید لیگ برتر بسکتبال؛ ورود آبی‌ها برای رقابت با مدعیان قدیمی




فرشته سیفی ناجی
بخش:
داخلی (آقایان)
تاریخ انتشار:
1404/07/09 22:39
فصل جدید لیگ برتر بسکتبال؛ ورود آبی‌ها برای رقابت با مدعیان قدیمی


فصل جدید لیگ برتر بسکتبال؛ ورود آبی‌ها برای رقابت با مدعیان قدیمی

بیست و هفتمین دوره‌ی لیگ برتر بسکتبال از فردا با حضور ۱۲ تیم آغاز می‌شود. نماینده‌ی یکی از دو باشگاه پر طرفدار پایتخت هنوز نیامده بیشترین سهم را در رسانه‌ها گرفته است.

به گزارش ۳ ثانیه؛ فصل جدید لیگ برتر بسکتبال از فردا پنجشنبه دهم مهر با شش مسابقه آغاز می‌شود. تیم‌های حاضر در مسابقات امسال براساس قرعه کشی لیگ به این شرح هستند: ۱- رعد پدافند اصفهان ۲- پترونوین ماهشهر ۳- پاس کردستان ۴- پایش پارت شاهرود ۵- نفت زاگرس جنوبی جهرم ۶- استقلال تهران ۷- گلنور اصفهان ۸- کاله مازندران ۹- شهرداری گرگان ۱۰-نفت آبادان ۱۱- مهگل البرز ۱۲- طبیعت اسلامشهر

در حالی که تیم‌های مهگل از استان البرز و طبیعت از اسلامشهر در لیگ برتر شرکت می‌کنند، مسابقات این دو تیم هنوز در سالن آزادی تهران برگزار می‌شود و به این ترتیب با اضافه شدن استقلال، امسال هم سه تیم در تهران میزبان مسابقات خواهند بود. اصفهان هم با انتقال پدافند به این شهر، میزبان مسابقات دو تیم لیگ برتری پدافند و گلنور خواهد بود.

ورود آبی‌ها به بسکتبال، خروج دوباره «گاندوها»

یکی از اتفاقات ویژه‌ی امسال، ورود باشگاه استقلال به لیگ‌های برتر بسکتبال زنان و مردان است. تیم بسکتبال استقلال در دوران پیش فصل نشان داد که توجه رسانه‌ای بیشتری نسبت به سایر تیم‌های امسال به خود جلب می‌کند. نفت زاگرس جنوبی از جهرم و پاس کردستان هم دیگر تیم‌های تازه وارد لیگ برتر هستند.
 


امسال خبری از تیم‌های ذوب آهن، فولاد هرمزگان و آینده سازان نیست. ذوب آهن فصل قبل هم با مشکلات زیاد پرداختی به بازیکنان در لیگ برتر بسکتبال شرکت کرده بود. قرار بود تیمی با عنوان نایبند بندرعباس با هدایت علی توفیق در لیگ برتر شرکت کند؛ اما در جلسه‌ی قرعه کشی خبری از این تیم نشد. با توجه به کنار رفتن این تیم ها، رعد پدافند بار دیگر فرصت پیدا کرد که در لیگ برتر شرکت کند. پدافندی‌ها پیش از این در شهرهای مختلفی مثل تهران، دزفول، شهرکرد و مشهد حضور داشتند و امسال از اصفهان و با حمایت باشگاه گلنور در لیگ برتر شرکت کرده اند.

تغییرات مربیان

هفت تیم لیگ برتری مربیان خود را از فصل قبل حفظ کردند: صالح مخدومی (شهرداری گرگان)، حماد سامری (نفت آبادان)، حمیدرضا شمس (گلنور اصفهان)، مهگل البرز (محمدرضا اسلامی)، سعید برزگری (پایش پارت شاهرود)، خضیر شاوردی (پترو نوین ماهشهر) و جمال صیفی (رعد پدافند)

صالح اسماعیلی سرمربی نفت زاگرس جنوب و کرم احمدیان سرمربی پاس کردستان، تیم‌های تازه وارد لیگ برتر هستند. در حالی که باشگاه استقلال با فرزاد کوهیان برای حضور در لیگ برتر قرارداد بسته بود، در زمان حضور کوهیان همراه تیم ملی در لبنان، تصمیم استقلالی‌ها عوض شد و در نهایت مهران شاهین طبع به عنوان سرمربی این تیم معرفی شد. از طرفی مهران حاتمی پیش از اعزام به عنوان مدیرفنی تیم ملی نوجوانان به مسابقات زیر ۱۶ سال آسیا، از سرمربیگری کاله استعفا داد و فرزاد کوهیان با کاله به عنوان سرمربی به توافق رسید. علی آرزومندی امسال جای مهران شاهین طبع را در تیم طبیعت گرفته است.

ورود زودهنگام خارجی ها، بازگشت پری پتی

تیم‌های لیگ برتری امسال هم تغییرات زیادی نسبت به سال قبل داشتند و چند تیم قبل از شروع لیگ، بازیکنان خارجی خود را جذب کردند. باشگاه شهرداری گرگان جذابترین خبر را برای هواداران خود داشت و دو روز مانده به شروع مسابقات، خبر از بازگشت «پری پتی» ستاره‌ی سال‌های قبل خود داد. گرگانی‌ها پیش از این جردن همیلتون را هم جذب کرده بودند. تیم استقلال با «آیزیا وایتهد» بازیکن آمریکایی با سابقه‌ی بازی در تیم بروکلین نتس به توافق رسیده بود؛ اما ظاهرا حضور این بازیکن در استقلال منتفی شده است.
 

 
نفت آبادان بعد از چند سال مجوز جذب بازیکن خارجی گرفت و «مایکل فریزر» و «واسیلیه ووچتیچ» را جذب کرد. کاله مازندران بار دیگر «دوایت بایکس» بازیکن خارجی چند سال گذشته‌ی خود را بازگرداند و «جورجی گاگیچ» سنتر صربستانی را به ترکیب خود اضافه کرد. طبیعت هم «آنتوان اسکات» و «گلیگوریج راکوچویچ» را از حدود یک ماه قبل جذب کرد. مهگل البرز هم فصل را با «پاتریک رمبرت» به عنوان یار خارجی آغاز می‌کند.

تفاوت سطح تیم‌ها

تیم‌های لیگ برتری امسال احتمالا دو دسته رقابت جداگانه را رقم می‌زنند. تیم‌های بالای جدولی که با بازیکنان ملی و خارجی با یکدیگر رقابت دارند و تیم‌های پایین جدولی که توان مقابله با تیم‌های بالا را ندارند و احتمالا رقابت جداگانه‌ای در نیمه‌ی پایین جدول میان این تیم‌ها شکل بگیرد.

استقلال تهران امسال بازیکنان ملی‌پوش بیشتری جذب کرد. ارسلان کاظمی، سید مهدی جعفری، محمد مهدی رحیمی، محمد مهدی حیدری، نوید رضایی فر و حسن علی اکبری ملی‌پوشان استقلال هستند. شهرداری گرگان که ارسلان کاظمی کاپیتان خود را از دست داده، سراغ بازیکنان باتجربه‌ای مثل محمد حسن زاده و امیر صدیقی رفته و مبین شیخی را به عنوان بازیکن ملی‌پوش در ترکیب دارد.
 


نفت آبادان امسال موفق به جذب سینا واحدی و آرمان زنگنه از میان ملی‌پوشان شد. کاله مازندران که پارسال ترکیب چند ساله‌ی خود را تغییر داده بود، امسال تغییرات دیگری با ورود بازیکنان جوان از لیگ دسته یک داشت. متین آقاجانپور تنها ملی‌پوش کاله در این فصل است.

سایر تیم‌های لیگ برتری، بازیکنان ملی‌پوش در ترکیب خود ندارند. مهگل البرز موفق به حفظ سید مهدی جعفری و محمد مهدی حیدری نشد و هر دو بازیکن بعد از مورد توجه قرار گرفتن در تیم ملی به استقلال پیوستند.

طبیعت اسلامشهر نایب قهرمان فصل قبل هم چهره‌ی متفاوتی نسبت به پارسال دارد و سعید داورپناه به عنوان یکی از باتجربه‌ترین بازیکنان لیگ برتر به این تیم بازگشته است. همچنین تیم تازه وارد جهرم امسال موفق به جذب محمد جمشیدی ستاره‌ی سابق تیم ملی شد.

برنامه‌ی هفته اول لیگ برتر 

بیشترین توجه در هفته‌ی اول مسابقات به دیدار تیم‌های کاله مازندران و استقلال تهران در شمال است. این اولین مسابقه‌ی استقلال در لیگ برتر بسکتبال است.

پنجشنبه ۱۰ مهر

ساعت ۱۵: شهرداری گرگان - نفت زاگرس جنوبی جهرم
گرگان، سالن امام خمینی

ساعت ۱۶: رعد پدافند هوایی اصفهان - پترونوین ماهشهر
اصفهان، سالن شهید میثمی

ساعت ۱۶: طبیعت اسلامشهر - گلنور اصفهان
تهران، سالن محمود مشحون

ساعت ۱۶: پالایش نفت آبادان - پایش پارت شاهرود
آبادان، سالن ۱۷ شهریور

ساعت ۱۸: مهگل البرز - پاس کردستان
تهران، سالن محمود مشحون

ساعت ۱۸: کاله مازندران - استقلال تهران
آمل، سالن پیامبر اعظم
 
مسابقات این فصل هم مانند گذشته در روزهای دوشنبه و پنجشنبه برگزار می‌شود.
 
منبع عکس ها: باشگاه‌های استقلال، ذوب آهن، فدراسیون بسکتبال و خبرگزاری فارس

بازگشت به صفحه اخبار