پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: کلکسیون شکست‌ها در دوران ریاست داوری




فرشته سیفی ناجی
بخش:
تریبون
تاریخ انتشار:
1402/07/16 14:40
کلکسیون شکست‌ها در دوران ریاست داوری


کلکسیون شکست‌ها در دوران ریاست داوری

نتایج بازی‌های آسیایی جاکارتا، یک دوره ناکامی در دوران ریاست جواد داوری را تکمیل کرد. شکست‌های بسکتبال تنها مختص یک رده و یک بخش نبوده و همه رده‌های سنی را در بر می‌گیرد.

به گزارش ۳ ثانیه؛ فدراسیون بسکتبال در دوران ریاست جواد داوری در جنبه‌های مختلف ناکام بوده و بازی‌های آسیایی جاکارتا، کلکسیون شکست‌ها را تکمیل کرد.
 
رشته بی‌مدال در کاروان کیفی
رشته‌های تیمی به جز والیبال در بازی‌های آسیایی هانگژو موفق نبودند. وزیر ورزش و جوانان در مراسم بدرقه ملی پوشان بسکتبال نشان داد که امید زیادی به این رشته ندارد و در صحبت‌های خود، تلاش بازیکنان را کافی دانست.
تیم ملی بسکتبال پنج نفره در بازی‌های آسیایی جاکارتا 2018 مدال نقره و تیم ملی بسکتبال سه نفره مدال برنز گرفته بودند. این مدال‌ها به حذف در مرحله یک چهارم تبدیل شدند؛ آن هم در شرایطی که هیچ یک از تیم‌های آسیایی دیگر با قدرت کامل به جاکارتا نیامدند و لبنان هم از حضور در مسابقات انصراف داد.
در حالی که فدراسیون بسکتبال و کادرفنی، مانور زیادی روی تغییر نسل تیم ملی دادند؛ هواداران و اهالی بسکتبال چندان خریدار این صحبت‌ها نیستند. وضعیت حریفان نشان می‌داد که امسال بهترین فرصت برای کسب مدال و حتی قهرمانی بازی‌های آسیایی بود.
هاکان دمیر سرمربی ترکیه‌ای بعد از پنجمی تیم ملی در بازی‌های آسیایی، مدعی پیشرفت بازیکنان منتخب در این بازی‌ها شد. روشن نیست که سرمربی تیم ملی از پیشرفت در چه زمینه‌ای بعد از این ناکامی صحبت می‌کند و عملکرد این مربی قابل دفاع به نظر نمی‌رسد. دمیر مسئولیت انتخاب بازیکنان را هم در مصاحبه‌های خود پذیرفت. حالا باید کادرفنی تیم ملی و فدراسیون بسکتبال پاسخگوی این باشند که آیا بهترین انتخاب را در وضعیت موجود داشته‌اند؟
 
سایر ناکامی‌های تیم ملی بزرگسالان
پیش از این تیم ملی بسکتبال در دوران ریاست جواد داوری، بزرگترین شکست در مسابقات کاپ آسیا (جام ملت‌های سابق) را تجربه کرد و بعد از دو دهه حضور روی سکوی مسابقات حتی به نیمه نهایی کاپ آسیا ۲۰۲۲ نرسید. (تیم ملی یک بار هم در سال ۲۰۱۱ موفق به کسب مدال نشده بود.)
 

 
تیم ملی در جریان مسابقات انتخابی جام جهانی با شکست‌های پیاپی پیش رفت و در نهایت به لطف حاضر نشدن استرالیا در بازی تهران و باخت فنی این تیم به جام جهانی صعود کرد.
داوری بعد از این شکست‌ها، سعید ارمغانی سرمربی تیم ملی را کنار گذاشته و هاکان دمیر ترکیه‌ای را انتخاب کرد. کار دمیر با شکست در مسابقات تدارکاتی شروع کرد و تیم ملی همه مسابقات خود را در جام جهانی ۲۰۲۳ واگذار کرد تا در جایگاه یکی مانده به آخر قرار بگیرد. تیم ایران نه تنها از صعود به المپیک بازماند، بلکه سهمیه حضور در تورنمنت‌های انتخابی المپیک را هم به دست نیاورد.
 
شکست‌های سه نفره
در حالی که بسکتبال سه نفره در دوران ریاست رامین طباطبایی، جایگاه پر رنگی به نسبت دوره‌های قبل پیدا کرده بود و حتی تیم سه نفره زنان با توجه به رنکینگ جهانی، نزدیک به کسب سهمیه المپیک بود؛ در این دوره تیم ملی سه نفره زنان یک بار به دلیل از دست دادن پرواز به کاپ آسیا اعزام نشده و فدراسیون در دفاع از اعزام این تیم به بازی‌های آسیایی هانگژو ناموفق بود.
به جز مدال برنز در بازی های کشورهای اسلامی، تیم های اعزامی به مسابقات مختلف هم موفق به کسب نتیجه نشدند.
 
شکست‌های نوجوانان و جوانان
جواد داوری در این دو سال از «تغییر نسل» و «جوانگرایی» برای توجیه شکست‌های بزرگسالان استفاده کرده؛ اما تیم های ملی در رده های نوجوانان و جوانان ناکام بودند.
 

 
تیم نوجوانان پسر ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ یکی از ضعیفترین نتایج سال‌های حضور در این رقابت‌ها را کسب کرد و هشتم شد. این تیم حاشیه‌هایی از جمله تراشیدن موی سر تمام بازیکنان را پشت سر گذاشت.
تیم نوجوانان امسال هم در مسابقات زیر ۱۶ سال آسیا ششم شد و یک بار دیگر از کسب سهمیه جام جهانی زیر ۱۷ سال بازماند.
همچنین تیم جوانان ایران در مسابقات زیر ۱۸ سال ۲۰۲۲ با وجود میزبانی به جمع چهار تیم پایانی صعود نکرد. این نتیجه بدون حضور تیم‌های استرالیا و نیوزیلند رقم خورد.
 
نتایج بهتر در بخش زنان
یکی از بخش های مثبت کارنامه داوری، تغییرات امسال در تیم ملی بسکتبال زنان بود. حضور النی کاپوجیانی سرمربی یونانی تیم ملی بسکتبال زنان ایران برخلاف هاکان دمیر با استقبال مواجه شد و تیمی که در دوره قبلی مسابقات دسته ب کاپ آسیا مقابل همه حریفان شکست خورده بود، این بار به فینال رسید و با باخت مقابل اندونزی از صعود به دسته الف بازماند.
 

 
تیم زیر ۱۶ سال دختران هم امسال عملکرد بهتری داشت و به فینال دسته ب آسیا صعود کرد.
هر چند پارسال تیم زیر ۱۸ سال دختران اجازه پیدا نکرد که در مسابقات دسته ب آسیا شرکت کند و تیم زیر ۱۶ سال در مسابقات دسته ب آسیا پنجم شد.
 
انتخاب های داوری و اسپانسر
سوای نتایج ضعیف در مسابقات، جواد داوری از زمان ریاست خود، مدعی انتخاب افراد سالم در سمت های مختلف بوده؛ اما توضیح درستی درباره ملاک سلامت نداده و ظاهرا فاکتورهای دیگر مانند شایستگی افراد برای این سمت ها چندان مورد توجه نیست.
رئیس فدراسیون بسکتبال در زمان انتخابات هیچ برنامه خاصی مثل آخرین دوره انتخاب محمود مشحون ارائه نکرد و تنها وعده آوردن اسپانسر داد. فدراسیون جواد داوری بعد از اتمام قرارداد با مات در جذب اسپانسر هم موفق نبود. هر چند اعزام تیم های ملی بدون مشکل انجام شد؛ اما در هر حال وعده های انتخاباتی عملی نشد.
با این اوصاف دو سال اول ریاست جواد داوری در فدراسیون بسکتبال با ناکامی در زمینه های مختلف جمع‌بندی می شود و اگر رئیس جوان فدراسیون کارهای اصولی و پایه ای انجام داده که نتایج آن در آینده مشخص می شود؛ در نتیجه کار رسانه ای فدراسیون هم در ارائه این عملکرد موفق نبوده است.

بازگشت به صفحه اخبار