دو روز مانده به شروع لیگ برتر بسکتبال مردان هنوز بازیکنانی به اندازهٔ یک تیم لیگ برتری بیرون هستند و از شرایط بد برخی تیمهای حاضر در لیگ میگویند.
به گزارش
۳ ثانیه؛ بعد از افت تیمهای ملی بسکتبال در سالهای اخیر، حالا لیگ برتر بسکتبال مردان هم مانند یک دهه قبل متزلزل شده است. سازمان لیگ بسکتبال تلاش زیادی کرد که تعداد تیمهای حاضر در لیگ را ثابت نگه دارد، هر چند ذوب آهن اصفهان که در آخرین ساعات وارد لیگ برتر شده بود، حتی به شروع مسابقات نرسید و مشخص نیست که آیا تیمهای حاضر در لیگ تا پایان در مسابقات میمانند یا سرنوشت تیمهایی مثل آورتا و توفارقان در سالهای اخیر برای برخی تیمهای فعلی تکرار میشود.
چرا این تعداد بازیکن بیرون ماندند؟
تعدادی بازیکن باتجربه و جوان لیگ برتری که سابقهٔ پوشیدن پیراهن تیمهای ملی را هم دارند، هنوز با تیمی قرارداد نبستهاند. اصغر کاردوست، امیر صدیقی، فرید اصلانی، سجاد مشایخی، علی شهریاری، علی کاشانی، نصرت یازرلو و امیرحسین خندان نمونهای از این بازیکنان هستند. وضعیت نامعلوم ذوب آهن و شرایط بد تیمهای تازه وارد باعث شد که این بازیکنان تا هفته آخر قبل از شروع لیگ هم صبر کنند. در نهایت ذوب آهن از جمع تیمهای لیگ برتری خارج شد تا بازیکنان بیرون مانده مجبور به پذیرش شرایط تیمهای دیگر شوند یا تصمیم به بیرون ماندن بگیرند.
برخی بازیکنان به خبرنگار ۳ ثانیه درباره وضعیت پیشنهادهای امسال گفتند که با توجه به بودجهٔ کم بیشتر تیمها، بازیکنان را مجبور به قرارداهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی کردهاند و حتی بازیکنی که پارسال یک میلیارد تومان قرارداد بسته بود، امسال به قرارداد ۲۵۰ میلیون تومانی رضایت داده است.
امسال تعداد تیمهایی که در حد مدعی به نظر میرسند کمتر شده و حتی شهرداری گرگان هم شرایط سالهای قبل خود را ندارد. نفت آبادان که به عنوان اولین تیم یکی از بهترین ترکیبهای بازیکنان ایرانی را جمع کرد، حدود یک هفته قبل از شروع لیگ با خطر انحلال روبرو شد و مسئولان باشگاه با هزینههای امسال موافق نبودند. تیمهای مدعی دیگر هم چند بازیکن سطح بالا جذب کرده و ترجیح میدهند که به جای هزینه برای بازیکنان ایرانی از فرصت جذب سه بازیکن خارجی استفاده کنند و بقیه ترکیب را با بازیکنان کم تجربه پر کنند.
یکی از بازیکنان لیگ برتری با اشاره به اینکه حدود ۱۵ سال در لیگ بازی میکند، توضیح داد: «در این همه سال، لیگ را به این شکل ندیده بودم. قراردادها در حدی است که اگر بازیکن بیرون برود و دلالی ملک و ماشین کند، بیشتر از هفت هشت ماه بازی در لیگ درآمد دارد.»
به گفتهٔ این بازیکن تنها بحث مالی نیست و این تیمها امکانات مناسب هم ندارند، برای مثال یک تیم تازه وارد علاوه بر اینکه سالن مناسب لیگ برتر ندارد، قرار است همه سفرهای خود را با اتوبوس برود و شرایط تیم به شکلی است که «به شش بازیکن غذا میدهند و به شش بازیکن نه!»
به گفتهٔ این بازیکنان بیرون ماندن بهتر از این است که به چنین تیمهایی با احتمال مصدومیت در سالن غیر استاندارد و رفت و آمد اتوبوسی در جادههای ناهموار بروند.
کف بودجه تعیین کنیدظاهرا بازیکنان در مقاطعی از سازمان لیگ و جواد داوری رئیس فدراسیون خواسته بودند که کف بودجه برای تیمهای لیگ برتری تعیین کنند. در حالی که امسال به تیمهایی اجازهٔ ورود داده شده که گفته میشود حتی برخی از این تیمها، بازیکنانی را وارد لیگ برتر میکنند که حاضرند برای بازی در این سطح پول بدهند. حالا سوال از سازمان لیگ این است که چرا به تیمهایی با این شرایط اجازهٔ ورود میدهند؟ آن هم در شرایطی که تا فصل قبل اصرار بر ارزش دادن به امتیاز تیمهای لیگ برتر داشتند.
از سوی دیگر هم نگاه برخی اهالی بسکتبال این است که مربیان و بازیکنان هم علاوه بر فدراسیون در شرایط فعلی لیگ مقصر بودهاند و باید مراقب حیات باشگاهها باشند؛ اما معمولا سهم خود را برای یک سال میگیرند و به باشگاه بعدی میروند.