ملی پوشان بسکتبال بانوان در صورت تایید نهایی در سه رده نوجوانان، جوانان و بزرگسالان سهمیه بندی میشوند.
به گزارش ۳ ثانیه؛ جلسهٔ هماهنگی لیگ برتر بسکتبال بانوان دیروز با حضور نمایندگان شهرداری گرگان، امرتات، ای زی بسکتبال و گروه بهمن برگزار شد و تیمهای شیدایی کردستان، نفت آبادان، سپهرداد، پاز و گاز هم که در جلسه حضور نداشتند، آمادگی خود را به صورت شفاهی برای فصل آینده اعلام کردند.
مهمترین بحث این جلسه مربوط به سهمیه بندی بازیکنان ملی پوش بود.
زیاندهی ورزش بسکتبالمحمدرضا ثانوی نماینده باشگاه گروه بهمن در جلسه از واقعیتهای بسکتبال بانوان گفت و تاکید کرد: «حداقل سفرهای یک تیم امسال بین ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان میشود. حتی ما در باشگاه گروه بهمن هم فکر میکنیم که توان مسابقات رفت و برگشت را داریم؟ ظرفیت واقعی لیگ بانوان بین ۶ تا ۸ تیم است.»
او با اشاره به زیان اسپانسرها در بسکتبال بانوان افزود: «شاید اسپانسرها را آنطور که باید، تحویل نمیگیریم و هر اسپانسر بخش بانوان، سال بعد فرار میکند. مهرام پارسال از لیگ برتر بانوان رفت و ما تنها تیمی بودیم که برای ماندن مهرام تلاش کردیم. درست است که رقیب ما بود؛ ولی اگر همان رقیب برود، بسکتبالی نمیماند.»
نماینده گروه بهمن گفت: «شاید تنها راه فعلی، سهمیه بندی بازیکنان باشد. این حتی به ضرر گروه بهمن میشود و کارشناسی آن مهم است. مشکل اینجاست که باشگاه بزرگی یک سال بازیکن میگیرد و سال بعد نیست. بازیکنی که پارسال قرارداد خوبی گرفته است، حالا سرخورده میشود، چون فصل قبل ۲۵۰ میلیون تومان گرفته و امسال ۱۰۰ میلیون تومان هم نمیشود. ما به تیمها گفته بودیم که به اندازه ظرفیت واقعی بسکتبال بانوان پول بدهید.»
مخالفت جعفریان و بررسی بانوانجعفریان رئیس سازمان لیگ ابتدا با بحث سهمیه بندی بازیکنان مخالفت کرد و گفت: «ما از زمان ریاست محمود مشحون، سهمیه را لحاظ کردیم؛ ولی نتیجه نگرفتیم. بازیکنها هم مخالف این موضوع هستند.»
مسئولان لیگ بانوان با توجه به موافقت تیمها، بحث سهمیه بندی را بررسی کردند و به سهمیه بندی چهار بازیکن از تیم ملی بزرگسالان، دو بازیکن جوانان و دو بازیکن نوجوانان برای هر تیم رسیدند؛ اما با توجه به حضور نداشتن نمایندگان همه باشگاهها و همچنین بازیکنان قرار شد که بحث سهمیه بندی، بیشتر بررسی شود.
ملک: پیشنهاد باید به چالش گذاشته شودفتانه ملک نایب رئیس بسکتبال بانوان در صحبت با ۳ ثانیه تاکید کرد: « سهمیه بندی بازیکنان، پیشنهادی از طرف تیمهای حاضر در جلسه بود. ما به تیمهایی که غایب بودند و آنهایی که بحث حضور آنها هست، اجازه میدهیم که نظرشان در این روند بررسی شود. به هر حال وقتی پیشنهادی میدهیم، باید یک گزینه هم وجود داشته باشد که این پیشنهاد به چالش کشیده شود.»
سایر بحثهای جلسه لیگ برتر
تیمهای بسکتبال بانوان هم مانند لیگ آقایان ارزش گذاری میشوند تا امتیاز این تیمها نیز برای سالهای بعد قابل خرید و فروش باشد.
نقل و انتقالات لیگ برتر بسکتبال بانوان هم مانند آقایان از اول مرداد آغاز میشود.
فدراسیون بسکتبال لیگ برتر بانوان را امسال به صورت رفت و برگشت برگزار میکند.
نصرت الله جعفریان رئیس سازمان لیگ از لزوم رعایت استانداردها صحبت کرد. سالن تیمهای میزبان باید کفپوش مناسب، حلقه استاندارد، رختکن، اسکوربورد و دستگاه ۲۴ ثانیه داشته باشد.
استفاده از سیستم بازبینی IRS در لیگ بانوان هم الزامی شده و سالن مسابقات باید ۳ دوربین برای این منظور داشته باشد.
تیمها باید از طریق سامانه ملی بسکتبال، ثبت نام خود را انجام دهند و نقل و انتقالات بازیکنان هم به صورت الکترونیکی ثبت میشود.
امسال هم سهم تبلیغات دور زمین به شرکت مات میرسد؛ اما جعفریان با تاکید بر اتمام قرارداد فعلی تا پایان سال توضیح داد که فصل بعد کمیته بازاریابی و اقتصادی در این زمینه مسئول خواهد بود و سهم سازمان لیگ و باشگاهها را در نظر میگیرد.
سقوط تیمهای لیگ برتری بسکتبال بانوان با توجه به استقبال کم تیمها فعلا اجرا نمیشود. نایب رئیس بسکتبال بانوان تاکید کرد که در صورت زیاد شدن تعداد تیمها، قانون را رعایت میکنند. در غیر این صورت هم ارزش گذاری تیمها همچنان رعایت میشود و اجازه نمیدهند که تیمی از لیگهای پایین یکباره به لیگ برتر بیاید.