پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: خاجیریان: ارتباط ایران و فیبا آسیا در چهار سال گذشته معمولی بود




فرشته سیفی ناجی
بخش:
تریبون
تاریخ انتشار:
1401/06/09 21:55
خاجیریان: ارتباط ایران و فیبا آسیا در چهار سال گذشته معمولی بود


خاجیریان: ارتباط ایران و فیبا آسیا در چهار سال گذشته معمولی بود

مدیر اجرایی فیبا در منطقهٔ آسیا در مصاحبه با ۳ ثانیه درباره کمرنگ شدن روابط بسکتبال ایران و فیبا آسیا در چهار سال گذشته، نیامدن تیم‌های اقیانوسیه به ایران، دلیل اعزام نشدن تیم دختران ایران به آسیا و حضور در انتخابات فیبا صحبت کرد.

به گزارش ۳ ثانیه؛ «هاگوپ خاجیریان» مدیر اجرایی فیبا (فدراسیون جهانی بسکتبال) در منطقهٔ آسیا برای مسابقات زیر ۱۸ سال پسران به تهران سفر کرد و در حاشیهٔ این مسابقات، پاسخگوی سوالات ۳ ثانیه شد:
 
جلسه‌ای با وزیر ورزش ایران داشتید. در این جلسه چه گذشت؟
جزئیات را باید وزارت ورزش ایران منتشر کند؛ اما بیشتر درباره مسائل بسکتبال، برنامه‌های فیبا و تورنمنت‌ها صحبت کردیم. همچنین صحبت از حمایتی بود که انتظار داریم وزارت ورزش از فدراسیون بسکتبال ایران انجام دهد.
 
شما ارتباط خیلی خوبی با محمود مشحون رئیس اسبق فدراسیون بسکتبال ایران داشتید، بعد از آن احساس می‌کردیم که ارتباط بسکتبال ایران و آسیا به خوبی قبل نبود و ایران نقش سابق را در ساختار بسکتبال آسیا نداشت.
ارتباط نرمال بود؛ ولی متأسفانه در این مدت، ایران میزبان هیچ تورنمنتی نشد. شاید این برداشت به همین دلیل باشد که رویدادهای زیادی در ایران برنامه ریزی نشد. ما برنامه‌های توسعه‌ای، کلینیک‌های مربیگری و داوری را در این مدت ادامه دادیم. حالا هم فدراسیون ایران میزبان مسابقات مهمی مثل قهرمانی جوانان آسیا شد که انتخابی جام جهانی جوانان بود.
 


امیدواریم که همکاری فعالانه با فدراسیون‌های ملی از سر گرفته شود. البته شما (درباره ارتباط بهتر در زمان محمود مشحون) درست می‌گویید، ما سال‌های طولانی برنامه‌های زیادی با فدراسیون آقای مشحون داشتیم و ایران میزبان مسابقات مهمی بود.
 
برداشت شما از جواد داوری رئیس جدید فدراسیون بسکتبال چیست؟ او مدت کوتاهی بعد از دوران بازی برای این سمت انتخاب شد.
حالا دیگر دنیا بیشتر از قبل با مدیریت نسل جوان پیش می‌رود. جواد داوری با تجربه‌ای که به عنوان بازیکن و چند سال مدیریت در استان اصفهان داشت، به نظرم تجربه و دانش لازم را برای مدیریت بسکتبال ایران دارد.

وضعیت فعلی بسکتبال ایران را چطور می‌بینید؟

ببینید هیچ تیمی همیشه برنده نمی‌شود. بالا و پایین در هر رشته‌ای وجود دارد. گاهی به نظر می‌رسد که رشته‌ای یک قدم عقب رفته است. این روالی طبیعی در ورزش است. تا آنجایی که با توجه به سن خود می‌دانم، دوران طلایی بسکتبال ایران در زمان بازیکنانی مثل صمد و آیدین نیکخواه بهرامی، حامد حدادی، اوشین ساهاکیان، مهدی کامرانی و سایر بازیکنانی که اسم آنها را فراموش کرده‌ام و همچنین بازیکنانی مثل آیدین کبیر قبل از این نسل بوده است. این دوران طلایی سال به سال ساخته شد. حالا نسل جدید را با دوران قبل مقایسه می‌کنند. امیدوارم با بازیکنان زیر ۱۸ سال و بازیکنان حدود ۲۰ سال در ایران به تدریج پیشرفت‌هایی صورت بگیرد، به خصوص با ورود فدراسیون جدید که مسئول جوان آن بیشتر دوران زندگی خود را در بسکتبال گذرانده است.


هر چند در سال‌های اخیر اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور لبنان خوب نبوده است؛ وضعیت بسکتبال این کشور خیلی خوب به نظر می‌رسد. چه اتفاقی در بسکتبال لبنان افتاد؟

در واقع نتایجی که حالا می‌بینید یعنی صعود تیم‌های زیر ۱۶ سال و زیر ۱۸ سال به مسابقات جهانی و عملکرد خوب تیم ملی بزرگسالان لبنان نتیجهٔ تلاش و اقدامات سه چهار سال اخیر فدراسیون بسکتبال لبنان است. لبنان از توسعهٔ بسکتبال در گروه‌های سنی مختلف، بسکتبال مدارس، بالا بردن استاندارد داوران و مسئولان فنی مسابقات و چنین اقداماتی شروع کرد. فدراسیون برنامه‌ای بلند مدت دارد که من هم از جزئیات آن خبر دارم. ما هم تلاش می‌کنیم که به اجرایی شدن این برنامه‌ها کمک کنیم، نه تنها در لبنان بلکه در کشورهای زیادی همین شرایط وجود دارد. شما فعلا نتیجهٔ کار لبنان را می‌بینید، دلیل آن هم پافشاری فدراسیون به عنوان یک گروه و نه یک شخص خاص است. هر عضو فدراسیون مسئولیت خود را دارد و نتیجه را هم که می‌بینید. امیدواریم که این روند در سایر کشورها ادامه پیدا کند و ایران همین مسیر را طی کند. اردن هم که نتایج خوبی در رده بزرگسالان گرفته است. به این ترتیب توازنی در بسکتبال آسیا شاهد خواهیم بود.


استرالیا و نیوزیلند چند سال قبل به آسیا اضافه شدند، چرا این کشورها برای مسابقات جوانان به تهران نیامدند؟
واقعیت این است که تیم‌ها آماده برای حضور در این مسابقات بودند؛ ولی با توجه به وضعیت فعلی در منطقه و به خصوص ایران نتوانستند ضمانت لازم را دریافت کنند. بنابراین فدراسیون‌های این دو کشور تصمیم گرفتند که تیم‌های جوان خود را بدون ضمانت به این مسابقات اعزام نکنند.
 
منظورتان از طرف کشور خودشان است؟
همه تیم‌هایی که به مسابقات می‌آیند، مسئول گروه اعزامی خود هستند. فدراسیون محلی و برگزار کننده هم مسئول هر اتفاقی است که در جریان مسابقات رخ می‌دهد. زمان برگزاری مسابقات انتخابی جام جهانی، فیبا همه تیم‌های شرکت کننده را بیمه می‌کند؛ اما در سایر رویدادها این برعهدهٔ فدراسیون میزبان است.
از طرفی با توجه به شرایط موجود، شرکت‌های بیمه در کشورها، نفرات اعزامی به ایران را بیمه نمی‌کنند. بعضی کشورها انجام می‌دهند؛ اما استرالیا و نیوزیلند در میان کشورهایی قرار دارند که شرکت‌های بیمهٔ آنها، سیاست‌های خود را در خصوص مسافران به ایران دارند.
 

 
 تیم زیر ۱۸ سال دختران ایران  در لیست رزرو مسابقات قرار گرفت و در نهایت فرصت حضور در مسابقات دسته ب آسیا را پیدا نکرد. دقیقا چه اتفاقی افتاد و چرا ورود به مسابقات دسته ب آزاد نیست که تیمی مثل ایران در این رقابت‌ها شرکت کند؟
ما مسابقات قهرمانی دختران جوان را در دو دسته برگزار می‌کنیم. هشت تیم در دسته الف و هشت تیم در دسته ب قرار می‌گیرند. ثبت نام دسته ب انجام می‌شود و هر تیمی که اول ثبت نام کند، آن تیم را وارد مسابقات می‌کنیم. همچنین تعادل میان مناطق زیر مجموعه آسیا را در نظر می‌گیریم و این ممکن نیست که همه تیم‌ها از یک منطقه باشند.
در این مورد هم اولویت براساس درخواست‌های حضور در مسابقات بود. ایران همانطور که اشاره کردید، در چند سال گذشته برای حضور در این رقابت‌ها ثبت نام نکرده بود. امسال برای ما ممکن نبود که ایران را در میان هشت تیم شرکت کنندهٔ دسته ب قرار دهیم. امیدواریم که در دوره‌های بعد این کار انجام شود.
 
سیستم برگزاری رقابت‌های قاره‌‌ای از پنج سال قبل تغییر کرده و به جهت رقابتی، استرالیا و نیوزیلند (بیشتر استرالیا) در سطح دیگری نسبت به آسیا قرار دارند…
(حرف خبرنگار را قطع می‌کند) منظورتان از سطح دیگر چیست؟ لبنان با اختلاف تنها دو امتیاز از استرالیا باخت و تیم زنان ژاپن با وجود استرالیا، قهرمان آسیا و اقیانوسیه می‌شود.
 
بله؛ ولی همچنان وقتی استرالیا در بخش مردان شرکت می‌کند، به نحوی مطمئن هستیم که آنها قهرمان می‌شوند. سؤال ما این بود که حضور این تیم‌ها چه تاثیری در بسکتبال آسیا گذاشته است؟
این درست است، چون خیلی از بازیکنان استرالیا در سطح بین المللی بازی می‌کنند و بهتر از تیم‌های آسیایی هستند؛ ولی این بحث به همه رده‌ها مربوط نیست و در بخش زنان، تیم‌های آسیایی بهتر هستند.
 

 
حالا که مسابقات کاپ آسیا، انتخابی جام جهانی یا المپیک نیست، به نظر شما روی کیفیت مسابقات تاثیر نگذاشته است؟
این حرف هم غلط است. مسابقات قاره‌ای اهمیت خود را دارد. مسابقات قارهٔ آفریقا را ببینید و از هفته بعد مسابقات یوروبسکت.
رقابت‌های قاره‌ای اهمیت خود را دارد. تورنمنت‌های سطح جهانی هم در همه رشته‌ها اهمیت جداگانه‌ای دارد. حالا با این چیزی که شما می‌گویید، برای مثال جام جهانی فوتبال اهمیتی ندارد، چون باید انتخابی مسابقات فرازمینی باشد تا اهمیت پیدا کند؟ (باخنده)
 
در هر حال به نظر می‌رسد انگیزه‌ها زمانی که کاپ آسیا، مسابقهٔ انتخابی محسوب نمی‌شود، تا حدی کمتر شد.
یوروبسکت، آسیا کاپ و آفریقا بسکت، قهرمانی یک قاره هستند و اهمیت در همین است.

سؤال بعدی ما درباره انتخابات فیبا است که دورهٔ بعد نوبت آسیا خواهد بود. پروسهٔ انتخاب به چه شکلی است؟
بله انتخاب رئیس فیبا به صورت دوره‌ای از قاره‌ها انجام می‌شود که این بار نوبت آسیا است. آسیا اسامی را مطرح می‌کند و کنگرهٔ فیبا باید گزینهٔ خود را انتخاب کند. هیچ کاندیدایی از اروپا و قاره‌های دیگر حق شرکت ندارند و رئیس باید از آسیا انتخاب شود.
 
چطور کاندیداها از آسیا معرفی می‌شوند و آیا شما قصد حضور در انتخابات ریاست فدراسیون جهانی را دارید؟
شرایطی برای نامزدی مثل هر انتخابات دیگری وجود دارد. من مسئول منطقه‌ای آسیا هستم، کاندیدا نیستم و از جایگاه فعلی خود راضی هستم (با خنده). هنوز نمی‌دانیم که چه کسانی شرکت می‌کنند و خیلی برای این بحث زود است. یک سال به انتخابات مانده است.

بازگشت به صفحه اخبار