یورولیگ به عنوان یکی از معتبرترین لیگهای بسکتبال دنیا بدون تیمهای روس و با سلطهٔ اسپانیاییها در جریان است.
به گزارش ۳ ثانیه؛ یورولیگ بعد از پشت سر گذاشتن بحرانهای مربوط به کرونا، امسال با بحران دیگری روبرو شد. جنگ روسیه و اوکراین، مسئولان این لیگ را با چالش دیگری برای کنار گذاشتن تیمهای روس مواجه کرد. «امید حاتمی» مربی بسکتبال پایه در ترکیه، آخرین اتفاقات مربوط به یورولیگ را با مقدمهای درباره وضعیت کلی این لیگ توضیح داد:
اسپانیاییها در صدرتیمهای حاضر در یورولیگ برای رسیدن به جمع هشت تیم پایانی تلاش میکنند؛ اما بارسلونا و رئال، نبردی تمام اسپانیایی را برای کسب رتبه اول در فصل عادی به نمایش گذاشته اند. تیمهای المپیاکوس، میلانو، افس، مکابی تل آویو، موناکو و بایرن فعلا در رتبههای سوم تا هشتم قرار دارند. با توجه به ادامه رقابتها هنوز تیمهای دیگر شانس ورود به جمع هشت تیم را دارند؛ اما تیمهای اول تا سوم لیگ تقریبا صعود خود را قطعی کردهاند. تیمهایی مثل موناکو فرانسه و میلانو ایتالیا امسال توانستند نتایج قابل قبولی کسب کرده و جزو تیمهای رو به رشد و آینده دار محسوب شوند.
یورولیگ منهای روسهادر حالی که همه محافل ورزشی، تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین قرار گرفتند، دنیای بسکتبال و یورولیگ (لیگ اول اروپا) هم واکنش نسبتا سریعی به این موضوع نشان دادند.
زنیت، زسکا و کازان سه نماینده روسیه در یورولیگ بودند که از زسکا مسکو به عنوان یکی از شانسهای قهرمانی در این فصل یاد میشد؛ اما این تیم نیز مانند دیگر تیمها و شاخههای ورزشی روسیه تحت تاثیر سیاستهای این کشور قرار گرفت و آغاز ناآرامیها در اوکراین، واکنش بازیکنان و مدیران یورولیگ را در پی داشت. شانگلیا بازیکن گرجستانی الاصل تیم زسکا مسکو جزو اولین بازیکنان معترض بود و اعلام کرد که در اعتراض به این اقدام روسیه، دیگر پیراهن زسکا را بر تن نخواهد کرد.
ماریوس گیرگونیس بازیکن اهل لیتوانی این تیم نفر بعدی بود که خواهان جدایی از زسکا شد. چند بازیکن دیگر نیز خواهان جدایی از زسکا و زنیت از تیمهایشان شدند.
مدیران یورولیگ با تشکیل جلسه اضطراری در ابتدا بازیهای این سه تیم و لوکوموتیو کوبان حاضر در یوروکاپ را به زمان دیگری موکول کردند. طولی نکشید که با ادامه جنگ روسیه و اوکراین، یورولیگ تیمهای روس را از لیگ حذف کرد. سؤال اصلی مدیران تیمها، امتیازات مقابل روسها بود که مسئله مرگ و زندگی برای ورود به جمع هشت تیم پایانی به نظر میرسید.
مدیران لیگ با توجه به شرایط اضطراری دو گزینه را برای ۱۳ تیم مشمول رای ارائه دادند:
۱-امتیازات مقابل تیمهای روس شمرده نشود
۲-امتیازات شمرده شود و در آخر فصل، درصد پیروزی رصد شود.
نتیجه این رای گیری، شمرده نشدن امتیازات شد.
این تصمیم باعث اعتراض برخی تیمهای متضرر شد و آنها مدیران یورولیگ را به نداشتن تصمیمی جدی و کارآمد برای تمام تیمها متهم کردند؛ اما لیگ با توجه به شرایط اضطراری پیش آمده اعتراضات را رد کرده و تصمیم نهایی خود را عملی کرد.
با توجه به کاهش تعداد تیمها با حذف نمایندگان روسی باید دید که در فصل بعد چه تصمیمی درباره تعداد سهمیهها در یورولیگ گرفته میشود.