اولین اردوهای تیمهای ملی بسکتبال سه نفره به پایان رسید؛ اما نوع تصمیم گیری برای این تیمها ابهاماتی داشت و این تصور را ایجاد کرد که برنامهٔ خاصی برای تیمهای ملی سه نفره وجود ندارد.
به گزارش ۳ ثانیه؛ تیمهای ملی بسکتبال سه نفره، اولین تیمهایی بودند که در فدراسیون جدید، یک اعزام بین المللی را تجربه کردند. این تیمها با هدایت نیکا بیک لیک لی در بخش زنان و سیامک ویسی در بخش مردان در شروع سال ۱۴۰۱ به مسابقات اعزام شده و موفق به صعود نشدند.
تیمهای ملی سه نفره ایران با فاصلهٔ زمانی سهماهه باید به مسابقات کاپ آسیا اعزام شوند؛ اما برخلاف تیمهای ملی پنج نفره که اهداف آن با توضیحات سعید ارمغانی در نشست خبری به شکل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ترسیم شد؛ نوع برنامه ریزی و تصمیم گیریها برای بسکتبال سه نفره روشن نیست.
۱- انتخاب مربیان ملیجواد داوری از زمان شروع کار خود، دست به تغییر همه تیمهای ملی در ردههای مختلف زد. اساسا انتخابهای جدید، حق هر رئیسی بعد از انتخابات است. هر چند در تیمهای ملی سه نفره، نوعی سر در گمی یا تعارف دیده میشود.
پیش از این نیکا بیک لیک لی حدود چهار سال، هدایت تیم ملی سه نفرهٔ زنان را برعهده داشت و آزاده زمانپور سرمربی تیم ملی زیر ۲۳ سال بود. بیک لیک لی در مسابقات انتخابی جام جهانی هم حضور داشت؛ اما برای کاپ آسیا کنار گذاشته شد. ابتدا صحبت از سرمربیگری الهه دارستانی بود؛ اما ظاهرا او این مسئولیت را قبول نکرده و اردوی اول تیم ملی با حضور افسانه حسن نایبی مدیرفنی تیم سه نفره بانوان برگزار شد. حسن نایبی هم به تماسهای ما برای روشن شدن ماجرا پاسخ نداد و مشخص نیست که هدایت تیم برعهده خود او خواهد بود یا شخص دیگری جایگزین میشود؟
در بخش پسران هم ابتدا سیامک ویسی به عنوان سرمربی انتخاب شده و تیم را در مسابقات انتخابی جام جهانی هدایت کرد. پس از انتخاب ویسی به عنوان سرمربی تیم ملی جوانان، نام رضا هنگام پور به عنوان سرمربی جدید اعلام شد. میزان آشنایی هنگام پور با بسکتبال سه نفره مشخص نیست.
پیش از این در زمان اوج گرفتن فعالیتهای بسکتبال سه نفره در ایران، محمد کسایی پور رئیس کمیته سه نفره، هدایت این تیم را برعهده داشت و در این سالها مربیان دیگری در بسکتبال سه نفره زنان و مردان مطرح نشدند.
۲- جوانگرایی موردنظر چه شد؟تیمهای ملی بسکتبال سه نفره با ترکیب زیر ۲۳ سال به مسابقات انتخابی جام جهانی در ابتدای سال رفتند. مسئولان فدراسیون از تصمیم به جوانگرایی در این تیمها صحبت کردند. بازیکنان دعوت شده به اردوی انتخابی آقایان در این دوره هم عموما زیر ۲۳ سال هستند؛ اما در بخش بانوان، اسامی بازیکنان باتجربهتری دیده میشد و این سؤال پیش آمد که چطور برنامهٔ جوانگرایی در سه ماه فراموش شد؟
۳- تعداد زیاد بازیکنان۳۰ بازیکن برای اردوی چهار روزه به اردوی تیم سه نفره زنان و ۳۵ بازیکن به اردوی تیم سه نفره مردان دعوت شدند. این تعداد بازیکن حتی به اردوهای بلندمدت تیمهای ملی پنج نفره هم دعوت نمیشوند و مشخص نیست که چطور در اردوهای چهار روزه، این بازیکنان برای تیمهای سه نفره ارزیابی شده و چهار بازیکن به عنوان خروجی اردوهای انتخابی برگزیده میشوند؟ برخی اعتقاد دارند که معمولا سه از چهار بازیکن نهایی پیش از اردوها هم مشخص هستند.
۴- اسامی بازیکناندر حالی که بازیکنان مستعد بسکتبال سه نفره طی چهار سال گذشته مشخص شدهاند، بار دیگر تعداد زیادی از بازیکنان مطرح پنج نفره به اردوها دعوت شدند. این انتخابها صدای بازیکنان فعال در ایونتهای سه نفره را در آورد. اگر قرار بر دیده شدن بازیکنان و اردوی انتخابی بود، چرا بیشتر از بازیکنان فعال سه نفره دعوت نشد تا شانسی هم به این بازیکنان داده شود؟ به خصوص که عیار بسیاری از بازیکنان مشترک با پنج نفره در اردوها یا اعزامهای سه نفره طی چهار سال گذشته مشخص شده بود.
فرصت یکماهه تا کاپ آسیاطبق اعلام فیبا، رکورد ۵۳ تیم از ۳۰ کشور جهان برای این دوره از مسابقات آسیا کاپ ثبت شده است. تیمهای ملی زنان و مردان ایران هم از هفتهٔ قبل آمادهسازی برای این رقابتها را شروع کردند. اردوی تیم ملی زنان دیروز به پایان رسید و اردوی تیم ملی مردان طبق برنامه امروز پایان مییابد.
مسابقات آسیا کاپ از ۱۵ تیر به میزبانی سنگاپور آغاز میشود و تیمهای ملی ایران باید ابتدا در مسابقات انتخابی این رقابتها برای صعود به جدول اصلی تلاش کنند.
مشخص نیست که آیا فدراسیون جدید هم روند فدراسیون سابق را در پیش گرفته و فقط تیمهایی در زمان اعزام تشکیل میدهد یا برنامههای منظمتری برای بالا رفتن در رنکینگ سه نفره و پیشرفت بیشتر بعد از چهار سال مدنظر دارد؟
منبع عکس: صفحه بسکتبال سه نفره فدراسیون