پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: چهار ماه ریاست داوری در فدراسیون/ رئیسی که همه چیز را از اول شروع کرد




فرشته سیفی ناجی
بخش:

تاریخ انتشار:
1401/04/15 22:17
چهار ماه ریاست داوری در فدراسیون/ رئیسی که همه چیز را از اول شروع کرد


چهار ماه ریاست داوری در فدراسیون/ رئیسی که همه چیز را از اول شروع کرد

چهار ماه از زمان معارفهٔ جواد داوری به عنوان رئیس فدراسیون بسکتبال می‌گذرد. داوری در این مدت نشان داد که قصد دارد همه چیز را از نو شروع کند و به همین دلیل با انتقاداتی مواجه شد.

به گزارش ۳ ثانیه؛ جواد داوری ۱۵ اسفند پارسال به طور رسمی حکم ریاست فدراسیون بسکتبال را در مراسم معارفهٔ خود دریافت کرد. او در این چهار ماه با چالش‌های زیادی از جمله انتخاب افراد در سمت‌های مختلف، انتخاب کادر تیم‌های ملی، به اتمام رساندن لیگ‌های بانوان و آقایان و اعزام تیم‌های ملی مواجه شد.
یکی از نقاط ضعف کار داوری را استفاده نکردن از تجربیات دوره قبل و تلاش برای تغییر در ریز و درشت بسکتبال عنوان می‌کنند و یکی از نقاط قوت اصلی او هم سلامت اخلاقی و مالی است که اکثر اهالی بسکتبال روی این موضوع اتفاق نظر دارند.
 
پر تکرارترین سؤال: دبیر کی معرفی می‌شود؟
داوری در این مدت بیش از هر چیز با این سؤال مواجه شده است که چه زمانی دبیر فدراسیون را معرفی می‌کند؟ او امروز در آخرین مصاحبه خود تاکید کرده که فشار زیادی روی پرسنل فدراسیون است و این هفته سرپرست دبیری بالاخره معرفی می‌شود.
 
مدیر تیم ملی بزرگسالان کجاست؟
یکی از تغییرات ساختاری فدراسیون این بود که به جای انتخاب «مدیر تیم‌های ملی»، مدیران مستقل برای هر رده از تیم‌های ملی برگزیده شدند. محسن صادق زاده مربی و رئیس اسبق هیئت بسکتبال اصفهان هم به عنوان مدیر تیم ملی بزرگسالان معرفی شد. صادق زاده سالها در ایران سکونت نداشته و از همان ابتدا سؤال این بود که آیا صرفا برای مدیریت تیم ملی بسکتبال به ایران باز می‌گردد؟ جواب این سؤال چند ماه بعد مشخص شد: صادق زاده برای این سمت به ایران نمی‌آید!
در حالی که مهمترین بخش کار تیم ملی، حضور در پنجره سوم انتخابی جام جهانی و مسابقات کاپ آسیا بود؛ حالا داوری در مصاحبه با فارس تاکید کرده است که صادق زاده برای کاپ آسیا هم به ایران نمی‌آید. مشخص نیست مدیر تیم ملی چه زمانی و برای چه مسابقاتی می‌رسد؛ اما او مهمترین مقطع اعزام‌های تیم ملی را از دست داد.
 
استفاده نکردن از تجربیات سابق
دوره ریاست رامین طباطبایی در فدراسیون بسکتبال کوتاه شد و جواد داوری بعد از یک دوره چهار ساله، جای او را گرفت. داوری از شیوه همه روسای منتخب ایرانی استفاده کرده و از صفر تا صد در فدراسیون تغییراتی به وجود آورد. تغییراتی که حق طبیعی هر رئیسی به شمار می‌رود؛ اما مشکل اینجاست که به نظر می‌رسد از برخی نقاط قوت یا تجربیات فدراسیون قبلی استفاده نمی‌شود.
 

 
یکی از بهترین بخش‌های کار رامین طباطبایی، ورود اسپانسرها به لیگ‌های بسکتبال بود، هر چند نداشتن استاندارد برای ورود تیم‌ها هم مورد انتقاد بود. داوری حالا یک تغییر ساختاری دیگر با تشکیل سازمان لیگ ایجاد کرده که در صورت درست پیش رفتن برنامه‌ها، تغییر بسیار مثبتی خواهد بود. یکی از بزرگترین ضعف های دوران ریاست فدراسیون سابق در بخش مدیریتی مسابقات و داوران بود و نیاز به تحولاتی در این زمینه حس می‌شد که با تشکیل سازمان لیگ، اولین اقدامات در این زمینه انجام شد.
داوری از ظرفیت لیگ با ۱۰ تا ۱۲ تیم صحبت می‌کند؛ اما در عین حال هر روز بحث کنار رفتن یک اسپانسر خوب باشگاهی از بسکتبال مطرح می‌شود. اگر طباطبایی در صحبت با اسپانسرها و جلب نظر آنها برای ورود به لیگ‌ها موفق بود، حالا از جواد داوری هم انتظار می‌رود که همان روند را ادامه داده و اسپانسرهای خوب را در بسکتبال حفظ کند. 
از طرفی در برگزاری مسابقات بانوان هم، تغییرات مثبتی در دوره تالین طهماسیان ایجاد شده بود؛ اما مدیریت این بخش تغییر کرد و مشخص نیست که این تغییرات چقدر به سود بسکتبال بانوان باشد.
همچنین بسکتبال سه نفره در این مدت صاحب سازمان مستقل شد و همه چیز در این بخش به نقطهٔ صفر بازگشت.
در نهایت مشکلات اعزام تیم‌های ملی بسکتبال که به جا ماندن تیم سه نفره بانوان از کاپ آسیا ختم شد، نشان از بی‌تجربگی در امور مربوط به اعزام دارد. ابتدای هفته هم در زمان اعزام تیم ملی بزرگسالان به سوریه شنیدیم که چند بازیکن جوان تیم، مشکلاتی برای خروج دوباره از کشور (در بازگشت از قزاقستان) پیدا کردند. خوشبختانه تیم ملی در نهایت با همه بازیکنان به سوریه اعزام شد. (آپدیت ظاهرا مسئول تشریفات فدراسیون از دوره قبل باقی مانده است.)
 
تغییرات در تیم‌های ملی
همه تیم‌های ملی بسکتبال بدون استثنا در این مدت دچار تغییرات شدند و در برخی موارد به نظر می‌رسید که سرمربی تغییر کرده تا صرفا تغییری انجام شده باشد! یکی از این موارد کادرفنی تیم ملی پسران زیر ۱۸ سال بود که پیش از این زیرنظر محمدرضا اسلامی قرار داشت. اسلامی از این تیم کنار رفت و به تیم ایران نوین منتقل شد تا سیامک ویسی جای او را بگیرد. با توجه به فعالیت های ابتدایی اسلامی برای انتخاب بازیکنان این رده، جای سؤال داشت که چرا او برای تمام کردن کار خود در تیم جوانان نماند؟
انتخاب محسن شاه علی به جای بهرام رمضان در فاصله کم تا مسابقات پسران زیر ۱۶ سال، بیشترین انتقاد را به تغییرات تیم‌های ملی وارد کرد. تیم پسران یکی از ضعیفترین نتایج دوره‌های مختلف حضور در آسیا را کسب کرد و بیشتر منتقدان اعتقاد داشتند که تغییر در این تیم بد موقع بوده است.


سعید ارمغانی هم در تیم ملی بزرگسالان جایگزین مصطفی هاشمی شد. در حالی که این تغییر با توجه به شکست قبلی مقابل قزاقستان و نتیجه ضعیف هاشمی همراه مهرام در لیگ برتر محتمل به نظر می‌رسید؛ اما اصل انتخاب این مربی هم واکنش‌های منفی به همراه داشت که بعد از شکست دوباره مقابل قزاقستان بیشتر شد. برخی منتقدان اعتقاد داشتند که شناخت کم ارمغانی از بازیکنان ایرانی در باخت دوباره به قزاقستان بی‌تاثیر نبوده است. این مشکل البته با بازی‌های تدارکاتی بیشتر حل می‌شد؛ اما تیم ملی فقط فرصت یک بازی با تیم باشگاهی صربستان قبل از این رقابت‌ها پیدا کرد. 

پیش از این تیم‌های پایه دختران در دوران چهار ساله قبلی تعطیل بودند و صرفا تشکیل این تیم‌ها، اتفاق مثبتی محسوب می‌شود. هر چند در اعزام ها نیاز به افراد باتجربه حضور در این سطح حس می شود. تیم ملی دختران نوجوان از کادری تشکیل شده بود که همه آنها از مربیان بازیکن ساز بوده و تجربه کار با تیم‌های پایه را داشتند؛ اما تجربه‌ای در سطح آسیا نداشتند و حتی مربی مرد همراه تیم هم از افراد باتجربه بالای حضور در مسابقات برون مرزی (مثل مهران آتشی در تیم بانوان بزرگسال) نبود. جزئیات برخی مشکلات مربوط به  تیم دختران نوجوان را از منابع آسیایی شنیده‌ایم و امیدواریم فدراسیون بسکتبال از این تجربه برای تیم جوانان استفاده کند.

یک اتفاق امیدوار کننده در بخش بانوان، احتمال جذب مربی خارجی برای تیم ملی بزرگسالان است که شنیده می‌شود اقداماتی در این زمینه انجام شده است.


تغییرات ساختاری زمان می‌خواهد
جواد داوری در چهار ماه اول فعالیت خود نشان داده که به دنبال اقدامات ریشه‌‌ای است. اگر برنامه‌های درستی پشت این تغییرات ساختاری باشد، بدون شک نیاز به زمان بیشتری داشته و تنها گذر زمان، درست یا غلط بودن آن را نشان می‌دهد. در عین حال بسکتبال ایران هم تا حدی ظرفیت ضربه خوردن به دلیل تغییرات فدراسیون را در مقطع فعلی دارد و برخی اشتباهات کوچک ممکن است تبعات بزرگی داشته باشند.

بازگشت به صفحه اخبار