پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: اولین نشست خبری سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال




فرشته سیفی ناجی
بخش:
تریبون
تاریخ انتشار:
1401/03/04 15:26
اولین نشست خبری سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال


اولین نشست خبری سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال

نشست خبری سعید ارمغانی سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال از ساعتی قبل در کنار حامد حدادی کاپیتان تیم ملی و جواد داوری رئیس فدراسیون آغاز شد.

به گزارش ۳ ثانیه؛ جواد داوری رئیس جدید فدراسیون بسکتبال اولین نشست خبری خود را همزمان با معرفی سرمربی جدید تیم ملی برگزار کرد.
سعید ارمغانی سرمربی تیم ملی به همراه حامد حدادی ستارهٔ تیم ملی در این نشست پاسخگوی سوالات خبرنگاران شدند. داوری این نشست را با تشکر از فدراسیون قبلی آغاز کرد.
 
ارمغانی: جواد در زمین بسکتبال هم رهبر بود
سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال در شروع صحبت‌های خود به ریاست جواد داوری اشاره کرد و گفت: «جواد به عنوان یک گارد راس و بازیساز در دنیای بسکتبال یاد گرفته است که چطور می‌توان یک تیم را رهبری و هدایت کرد. من شانس کار با او را داشته‌‌ام و به وضوح در زمین بسکتبال دیده‌‌ام که چقدر درایت داشته و کار تیمی انجام می‌داد. من به شدت معتقدم کسی که این تفکر تیمی را در بسکتبال داشته است، همین کار را می‌تواند در مدیریت انجام دهد. برای ایشان آرزوی موفقیت می‌کنم، نه تنها ایشان، بلکه برای بسکتبال ایران آرزوی موفقیت می‌کنم.»
ارمغانی همچنین از مربیان قبلی تیم ملی بسکتبال تشکر کرد و افزود: «آقایان هاشمی، حاتمی و دور قبل از آن مهران شاهین طبع و فرزاد کوهیان در کنار همکاران خود خیلی زحمت کشیدند. ما حالا نیاز به یک وحدت ملی در بسکتبال داریم. اگر وحدت داشته باشیم، مطمئنم که به نتایج خوبی می‌رسیم.»
 
تقسیم برنامه‌ها به سه قسمت
او پیش از ارائهٔ برنامه‌های خود به مهم نبودن نام سرمربی تیم ملی اشاره کرد و گفت: «ما برنامه‌های تیم ملی را به سه قسمت تقسیم کرده ایم: برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت در نظر گرفته ایم. برنامهٔ کوتاه مدت ما ۱۱ و ۱۴ تیر پنجرهٔ سوم انتخابی جام جهانی است که خیلی به نتایج آن نیاز داریم. همه این نتایج را به دور بعد می‌بریم. متاسفانه باختی به قزاقستان داده‌‌ایم که امیدواریم تکرار نشود. همچنین مسابقات کاپ آسیا را در اندونزی پیش رو داریم.»
 

 
ارمغانی درباره انتخاب بازیکنان توضیح داد: «دلایل فنی انتخاب بازیکنان این است که تیمی با کاراکترهای مختلف از بازیکنان مختلف داشته باشیم. فکر می‌کنم در بسکتبال مدرن خیلی مهم است که کادرفنی تیم کسانی را برای تیم ملی یا هر تیمی انتخاب کنند که این بازیکنان در شرایط مختلف به تیم کمک کنند، مثلا اگر ۱۲ بازیکن امتیازآور را برای تیم ملی انتخاب کنیم، شاید مناسب نباشد. ما باید بازیکنانی را هم داشته باشیم که کار دفاعی خوب انجام دهد یا ریباندر خوبی باشد. حالا هم براساس خصوصیات مختلف و تاکتیک‌های موردنظر، بازیکن انتخاب کردیم. شاید بازیکنانی باشند که می‌توانستند در این جمع باشند. فکر می‌کنم که هیچ چیزی مطلق نیست. اعتقاد دارم که بسکتبال بازی اشتباهات است و کادرفنی هم از این قاعده مستثنی نیست.»
سرمربی تیم ملی بسکتبال ادامه داد: «برنامهٔ میان مدت این است که تا پایان انتخابی جام جهانی، تیم را هدایت کرده و به جام جهانی صعود کنیم. آنجا هم از بهترین پتانسیل برای تیم ملی استفاده می‌کنیم. هر کسی لازم بود، به تیم اضافه می‌کنیم و هر کسی آنقدر نتوانست کمک کند، تغییر می‌دهیم. برنامهٔ بلندمدت ما مربوط به خروج نسل طلایی و تزریق بازیکنان جوان است. حامد حدادی بازماندهٔ نسل طلایی است و همیشه با قلب و صداقت خود به تیم ملی کمک کرده است. خواهشی که از حامد داشتم، این بود که به عنوان یک کاپیتان واقعی سرپرستی بازیکنان را در رختکن داشته باشد.»
 
تشکیل تیم ایران نوین
ارمغانی درباره تیم ملی ب توضیح داد: « به همین دلیل تیم دیگری را با عنوان «ایران نوین» تشکیل می‌دهیم و به طور موازی با این تیم کار می‌کنیم. اگر تیم ایران نوین را به طور موازی و با همان سیستم و تفکر جلو ببریم، این به ما کمک خواهد کرد که هر لحظه حس کنیم بازیکنی در تیم اول مشکل دارد، آسیب دیده یا تقاضای فنی ما را انجام نداد، بتوانیم یک جا به جایی سریع انجام دهیم و چون سیستم کار یکی است، می‌توانیم این جا به جایی را جوری انجام دهیم که به کار لطمه نخورد. آقای محمدرضا اسلامی را با همفکری جواد داوری به عنوان سرمربی این تیم انتخاب کردیم. آقایان حماد سامری و پویا تاجیک هم کمک‌های او هستند.»
ارمغانی درباره انتخاب کادرفنی تیم الف تاکید کرد: «جواد داوری به من اختیار تام برای انتخاب همکاران داده است. کادر مربیگری در یک تیم باید در درجهٔ اول به هم اعتماد داشته باشند. من به عنوان سرمربی، مسئولیت کل تیم را برعهده دارم و با قدرت از همه حمایت می‌کنم. همچنین صد در صد مسئولیت تیم را می پذیرم و هر مشکلی پیش بیاید، من به عنوان سرمربی قبول می کنم.»
 


او درباره انتخاب هر یک از نفرات کادرفنی توضیحاتی داد و به خصوص درباره زلاتکو ایوانوویچ گفت: «او در ایران بازی کرده است؛ اما شاید کمتر شناخته شده باشد. زلاتکو یکی از با استعدادترین مربیان حاضر صربستان است و فدراسیون صربستان هم به این موضوع کاملا واقف است. او همین حالا چند پیشنهاد خوب برای تیم‌های ملی پایه صربستان دارد. فصل قبل سرمربی تیم سوم اسلواکی بوده و با بودجهٔ خیلی پایین این مقام را به دست آورده است.»
 
قرارداد کوتاه مدت ارمغانی
ارمغانی درباره قرارداد خود تا پایان پنجره های انتخابی جام جهانی و همچنین کوتاه مدت بودن دوران سرمربیگری در اوایل دهه ۸۰ توضیح داد: «قرارداد یک طرف قضیه است. انشالله تیم ملی به جام جهانی برسد. مطمئن باشید که همیشه قلبم برای بسکتبال ایران می‌تپد، کاغذ قرارداد مهم نیست. اوایل دهه ۸۰ در فدراسیون آقای غضنفری از من دعوت شد که با کمال میل آمدم و شروع به کار کردم. آن وقت هم همین اتفاق الان رخ داد. نسل طلایی نبود؛ اما نسل در حال تغییر بود. با یک بررسی کوتاه با کمک همکاران به این نتیجه رسیدم که این جوانان ۱۶ تا ۱۸ سالهٔ آن زمان، جوانان با استعداد خوبی هستند و باید به اینها فرصت داده شود. آن زمان هم واقف بودم که این کار ریسک بزرگی است و چون اعتقاد داشتم که این جوانان بهتر خواهند شد، این قدم را برداشتم و تیم را به سمت جوانگرایی و فرصت به جوانان بردم.»
سرمربی تیم ملی افزود: «شما در ورزش هستید، می‌دانید که هر چیزی نیاز به زمان دارد. آن زمان چون اولین تجربهٔ بین المللی بود، از نظر نتیجه موفق نبودیم. غضنفری استعفا داد و محمود مشحون انتخاب شد. او انتخاب خود را داشت و من به آن انتخاب احترام گذاشتم. قراردادم را تمدید نکردند. سیستم کاری خود را داشت، شاید دوازده سیزده سال مربیان خارجی در راس تیم ملی گذاشت. باید بگویم که خیلی از آن مربیان خوب بودند و خوب کار کردند. خیلی به بسکتبال ایران کمک کردند.»
 
تغییرات فنی تیم ملی
ارمغانی همچنین درباره تغییرات فنی تیم ملی گفت: «تقریبا دو هفته وقت داریم که از نظر کارهای تاکتیکی، تیم را بسازیم. مسلما با بازیکنانی سر و کار خواهیم داشت که در ردهٔ بزرگسالان هستند و از نظر فهم بسکتبال در سطح بالایی قرار دارند. اینجا لازم نیست که به حامد حدادی یاد بدهیم که چطور توپ را زیر حلقه گل کند یا بهنام یخچالی چطور شوت بزند، بلکه باید از نظر تاکتیکی، حمله و دفاع را جوری تنظیم کنیم که از خصوصیات فنی بازیکنان استفاده کنیم. اجازه بدهید که در جزئیات نرویم، ولی برای لحظه به لحظهٔ بازی برنامه داریم و روی آن کار خواهیم کرد. اعتقاد دارم که با شناخت از بازیکنان، تفکرات ما زود جا می‌افتد و تاکتیک خود را پیاده می‌کنیم.»

یک رگه یا دورگه مهم نیست
ارمغانی در پاسخ به سوالی درباره انتخاب بازیکنان تاکید کرد که سن بازیکن ملاک نبوده است و گفت: «تنها لیگ امسال را نمی‌توان ملاک قرار داد. یک نفر کاراکتری که در زمین بسکتبال دارد، همان کاراکتر را در بیرون بسکتبال هم خواهد داشت. اگر یک بازیکن کاراکتر دفاعی داشته باشد، همان را انجام می‌دهد. ممکن است که در لیگ امسال خیلی آماده نبوده؛ اما سعی کردیم تمام خصوصیات را در نظر بگیریم.»
او درباره دعوت از بازیکنان دورگه گفت: «ما به اسم یا محل تولد بازیکن نباید توجه کنیم. باید ببینیم که این بازیکن می‌تواند که به تیم ملی کمک کند یا نه. در همه دنیا حتی از بازیکنان تبعه استفاده می‌کنند. ما در این سطح نمی‌خواهیم؛ ولی اگر بازیکنی باشد که در کشور دیگری متولد شده، ایرانی باشد و به درد تیم ملی بخورد، از او استفاده خواهیم کرد. احساس کردم که گرامی پور می‌تواند در این مقطع به تیم ملی کمک کند و دعوتش کردم. قضیه را نباید اینطور دید که دورگه یا یک رگه است. ملاک این است که آن بازیکن بتواند در تیم جا بگیرد و مهره‌‌ای از تیم باشد.»
سرمربی تیم ملی درباره احتمال بازگشت صمد نیکخواه بهرامی گفت: «من به صمد علاقهٔ قلبی دارم. ایشان الان در ایران تشریف ندارد، در لیگ بازی نکرده است و تا جایی که من می‌دانم به تدریج با بسکتبال هم خداحافظی می‌کند. همانطور که گفته‌‌ام، در درجهٔ اول برای ما اسم و سن مهم نیست. مهم این است که چه کسی می‌تواند به تیم ملی کمک کند.»
 
ضعف اول ایران در ردهٔ پایه
او در خصوص تغییرات آسیا در مدت دوری خود افزود: «بسکتبال آسیا در چند سال اخیر پیشرفت فوق‌العاده‌‌ای داشته است، به خصوص از زمانی که فیبا، تیم‌های اقیانوسیه را اضافه کرد، فکر می‌کنم که بسکتبال آسیا از نظر فیزیکی و دانش بسکتبال خیلی پیشرفت کرد. ما لیگ‌های قدرتمندی در سطح این قاره داریم و اعتقاد دارم که بسکتبال آسیا به لحاظ تاکتیکی و فیزیکی خیلی تغییر کرده است.»

ارمغانی که سال‌ها در کشور مجارستان حضور داشته است، درباره ضعف اصلی بسکتبال ایران از دید خود توضیح داد: «ضعف اول بسکتبال ایران را در بخش پایه می‌بینم، چون برنامه ریزی جامع و کافی در این بخش نداشته ایم. ایران عزیز را می‌توانم با کشور ترکیه مقایسه کنم. ما از نظر جمعیت و جغرافیایی با ترکیه خیلی نزدیکیم، شما ببینید که بسکتبال ترکیه کجاست و ما کجا هستیم؟ علتش این است که روی بسکتبال پایه کار کرده اند. اعتقاد دارم که اگر روی بسکتبال پایه ایران کار شود، حداقل می‌توانیم در حد بسکتبال ترکیه باشیم. عرق ملی من می‌گوید که یک بچهٔ ایرانی با استعدادتر از ترکیه‌‌ای است.»
 

بازگشت به صفحه اخبار