پایگاه خبری 3 ثانیه، اخبار بسکتبال - اخبار: توضیح درباره Scouting داوری قبل از مسابقه




فرشته سیفی ناجی
بخش:
داخلی (آقایان)
تاریخ انتشار:
1403/04/04 19:05
توضیح درباره Scouting داوری قبل از مسابقه


توضیح درباره Scouting داوری قبل از مسابقه

بحث Scouting و آنالیز مخصوص داوران قبل از شروع مسابقه در مصاحبهٔ دیروز ۳ ثانیه با هادی سالم مطرح شد. توضیح درباره این فرایند را سوای مصاحبه از داور بین المللی بسکتبال ایران پرسیدیم.

به گزارش ۳ ثانیه؛ هادی سالم در مصاحبه با ۳ ثانیه توضیح داد که فدراسیون جهانی بسکتبال پلتفرمی برای Scouting یا بررسی و تحلیل تیم‌ها قبل از هر مسابقه در اختیار داوران قرار می‌دهد و داوران حاضر در سوپرلیگ غرب آسیا به این پلتفرم دسترسی دارند. سالم خارج از مصاحبه در مورد این فرایند توضیح داد:

فیبا پلتفرمی طراحی کرده است. هر بازی که سوت می‌زنیم، قبل از آن یک Scouting برای آن بازی انجام می‌دهیم، مثلا اگر بازی فیلیپین و لبنان را قرار است سوت بزنیم، قبلش در یوتیوب یا سایت courtside بازی آن تیم را نگاه می‌کنیم. یک فرم مخصوص دارد. بازیکنان آن تیم، سیستم دفاعی، سیستم حمله، پیک و رول‌ها، بازیکنان اگرسیو و شوتزن را می‌بینیم و همه این اطلاعات را در پلتفرم وارد می‌کنیم. نفر بعد هم که قرار است برای این تیم سوت بزند، به همین اطلاعات دسترسی پیدا می‌کند، مثلا اگر قرار باشد که بازی لبنان را سوت بزنم، به پلتفرم فیبا و اطلاعات قبلی مراجعه می‌کنم که کدام بازیکن فیک می‌کند، سه امتیازی زن است، در اسکرین مشکل دارد یا تا لحظهٔ آخر برای ریباند صبر می‌کند. همه این موارد را می‌توانم استفاده کنم و خودم هم می‌توانم برای نفر بعدی، اطلاعاتی را اضافه کنم. این در ایران انجام نمی‌شود، ولی برای بازی‌هایی که خودم سرداور هستم، با داوران درباره مسائلی که کمک می‌کند، صحبت می‌کنیم.
 
ما برای بازی آخر فینال لیگ برتر کمی جلوتر رفته و به سمت Scouting فیبا حرکت کردیم. با ویدئو آنالیز کردیم که کدام بازیکن moving screen (حرکت در اسکرین) انجام می‌دهد و اگر انجام می‌دهند چطور این کار انجام می‌شود. پوشش کمکی در دفاع که واقعا یک بحث جدید در داوری فیباست و روی آن کار می‌کند. معمولا دفاعی که برای کمک روی بازیکن مهاجم می‌آید، چون داور مراقب او نیست، احتمال اینکه حدسی سوت بزند، خیلی زیاد است. ما روی این بحث خیلی در بازی آخر فینال کار کردیم.
 
بحث Scouting در مورد بازیکنان کلیدی هم مطرح است. اینکه چطور می‌توان از این بازیکنان کلیدی کمک بگیریم. مثلا سعید داورپناه یک بازیکن کلیدی است. می‌توانی از او کمک بگیری یا اذیتت کند. ارسلان کاظمی هم از تیم گرگان یک بازیکن کلیدی است که می‌تواند به تو در بازی کمک کند یا اگر با او ارتباط نگیری، اذیتت کند. در مورد سبک قضاوت بازی جردن استیونز که چطور باید مراقب او بود که خطای روی او از دستمان در نرود. همچنین حرکات خود مربیان که چطور ممکن است به داوران فشار بیاورند. همه این مسائل را گفته بودیم که به این شکل ممکن است فشار بیاورند و باید به این نحو کنترل شوند. سعی کردیم که بیشتر حالت بازدارنده باشد و کمتر تکنیکال دهیم. یعنی یک چیزهایی که با صحبت کردن و ارتباط با مربی و بازیکن حل می‌شود، به این شکل حل کنیم.

سالم همچنین امروز درباره کامنت‌های بعد از انتشار مصاحبه دیروز خود توضیحاتی داد:

فکر می‌کنم که مصاحبه را درست نخوانده‌اند. من دخالتی در انتخاب داوران نداشتم و فقط خواهش ما این بود که داوران فینال را زودتر قطعی کنند. در مورد حق الزحمه‌ها می‌شود خیلی راحت از فدراسیون استعلام کرد که به چه شکلی واریزی انجام می‌شود. همچنین درباره جلسات بازی، کارهایی از قبل انجام می‌شود و مخصوص همان روز بازی نیست. می‌توان از کاظمیان و کلاهدوز داوران بازی پرسید که چه کارهایی قبل از بازی انجام شد. ساعت هفت صبح روز بازی پرواز داشتیم و ساعت ۱۰:۳۰ شب برگشت ما بوده است. اینکه امیرحسین صفرزاده به چه شکلی آمده و چه کسی به او گفته است، به ما ربطی ندارد؛ ولی فدراسیون او را آورد، یک کار گروهی انجام شد و همه شاهد این قضیه هستند. جلسه هم از ساعت ۹ صبح تا یک بعد از ظهر بود و چهار ساعت درباره کلیپ‌هایی که روزهای قبل کات کرده بودیم، کار انجام دادیم و تصمیم گیری کردیم که برخوردها یک شکل باشد.

بازگشت به صفحه اخبار